Zpět
16
.
11
.
2022
Pomáháme

Navštívili jsme ukrajinské maminky

Útěk před válkou je náročný pro každého, ale co teprve když očekáváte narození dítěte? Na tuto skupinu žen se zaměřuje pomoc organizace minimimiua, kterou jsme nedávno navštívili v pražské Bubenči. Organizace pomáhá už 260 ukrajinským maminkám po celé ČR, které přivedly své děti na svět již v ČR, od přípravy na porod a poskytnutí kompletní "výbavičky" pro novorozence po následnou podporu.

No a na návštěvy se nemá chodit s prázdnou. A protože čerstvé maminky často pro péči o děti zapomínají na sebe, přinesli jsme jim drobné kosmetické dárky s poukázkou na nákup drogerie. A samozřejmě i zimní oblečení pro děti i maminky, které jsme v naší kanceláři vybrali od zaměstnanců. A i přesto, že je materiální pomoc bezesporu důležitá, cítili jsme, jak moc ukrajinské maminky ocenily, že mají možnost sdílet s někým mimo své nejbližší okolí jejich aktuální radosti i starosti.

Díky zakladatelce Karolině Ruppert za možnost podpořit alespoň trochu dobrou věc, ale hlavně za obrovskou pomoc, kterou maminkám poskytuj už od prvních týdnů války.

Nejnovější

KONTAKTY

+420 226 227 611
recepce@jsk.cz