Zpět
20
.
10
.
2023
Info

Další významná akvizice GENESIS CAPITAL podepsána za asistence naší kanceláře

Poskytli jsme právní poradenství private equity fondu GPEF IV ze skupiny GENESIS CAPITAL při akvizici majoritního podílu ve skupině AV MEDIA.

GPEF IV získá v AV MEDIA majoritní podíl a zároveň si podíl ponechají i dva ze tří zakladatelů. Nově se stanou akcionáři také klíčoví manažeři skupiny. Společným záměrem je urychlit růst skupiny, ať už formou expanze produktového portfolia či formou vybraných akvizic v regionu. Dokončení transakce podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a očekává se v listopadu 2023.

V JŠK jsme našli právní podporu s vysokou mírou flexibility, efektivity a také právního i komerčního porozumění. Byli jsme s nimi v kontaktu již od úvodních fází této příležitosti a jsem rád, že ji nyní můžeme společně také završit,“ řekl k transakci Pavel Kvíčala, Legal Partner v Genesis Capital Equity.

Právní tým JŠK vedl partner Tomáš Doležil za významné podpory advokátů Kláry Šmídové a Daniela Pospíšila v exekutivních rolích a advokátky Vladěny Svobodové, která má na starosti otázky hospodářské soutěže. Právním poradcem pro polské aspekty transakce byla advokátní kancelář CK Legal.  

Tento projekt se nám podařilo zachytit na trhu poměrně dlouho předtím, než jsme získali tento krásný mandát. A jsme pochopitelně velmi rádi, že jsme tuto na české poměry velkou a významnou transakci mohli nakonec realizovat s naším předním klientem. AV MEDIA je skvělá firma a jsem si jistý, že celý projekt bude velmi úspěšný,“ uvedl Tomáš Doležil.

Celou zprávu najdete zde

 

Nejnovější

KONTAKTY

+420 226 227 611
recepce@jsk.cz