Zpět
12
.
1
.
2024
Eventy

Corpo Refresh 2023

Ty nejdůležitější a nejzajímavější změny loňského roku v (nejen) korporátním právu jsme včera shrnuli na našem tradičním Corpo Refresh 2023.

Pražský Edison Filmhub se zaplnil již v brzkých ranních hodinách, kde na hosty kromě příjemné snídaně čekalo sedm témat, které partner Tomáš Doležil a jeho tým pro hosty připravili.


Na novelu zákona o přeměnách, která je stále projednávána v Poslanecké sněmovně, se zaměřila Klára Šmídová. Již účinné velké novele zákoníku práce, která upravila např. home office, práva dohodářů nebo elektronické uzavírání smluv a dohod, se věnovala Helena Hailichová. Téma funkčního období členů volených orgánů, jeho prodloužení či zkrácení a vztahy stanov a smlouvy o výkonu funkce připravil na základě posledního vývoje judikatury Jan Koprnický. Na změny „patnáctky“, tedy fondy podle § 15 ZISIF, se podíval náš poslední přírůstek do týmu Lukáš Tománek.

Co dělat, nebo spíše nedělat, když se u vás rozhodne Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nebo Evropská komise provést tzv. Dawn raid, poradila s ohledem na poslední trendy Vladěna Svobodová. Do mysteriózního světa umělé inteligence nás zavedla Hana Císlerová, která představila také novinky z EU o nařízení, které má stanovit pravidla pro provozovatele umělé inteligence podle přístupu založeném na riziku. A do Velké Británie nás na závěr vzal Vladimír Ambruz, který pochválil vládu Spojeného království za rozhodnutí přistoupit k Haagské úmluvě o uznání a výkonu cizích soudních rozhodnutí v občanských nebo obchodních věcech z roku 2019.


Všem, kteří na naši pracovní snídani dorazili, moc děkujeme za skvělou atmosféru a příjemná setkání. Těšíme se na Corpo Refresh 2024 na viděnou!

Nejnovější

KONTAKTY

+420 226 227 611
recepce@jsk.cz